Zoete aardappelen, een populair ingrediënt in de keuken, vallen niet alleen op door hun zoete smaak, maar ook door hun rijkdom aan voedingsstoffen. Deze heerlijke en veelzijdige groenten zijn een bron van vitaminen, mineralen en vezels, waardoor ze niet alleen een smakelijke, maar ook een gezonde toevoeging aan maaltijden zijn. Het is ook vermeldenswaard dat ze een lagere glykemische index hebben dan aardappelen, ondanks het feit dat ze zoet zijn.

Zoete aardappelen uit de oven

Ingrediënten:

  • ∗ 2 zoete aardappelen
    ∗ 50 g festa kaas
    ∗ handvol cranberry’s
    ∗ handvol pecannoten
    ∗ rucola

Ingrediënten tahini sauce:

  • ∗ 1/2 kop tahini (sesampasta)

    ∗ 1/4 kopje water (je kunt de hoeveelheid water aanpassen aan de gewenste consistentie van de saus)

    ∗ Sap van 1 citroen

    ∗ 1 teentje knoflook, geperst door een pers

    ∗ Zout naar smaak

Voorbereiden:

    1.  Snijd de aardappelen doormidden en prik ze in
    2.  Bestrijk ze met olijfolie en zout
    3.  Zet de oven op 200 graden en bak 30 minuten.
    4. Stamp de aardappels met een vork als ze gebakken zijn en bestrooi ze met de rest van de ingrediënten.
    5. Bbesprenkel met tahinisaus

Voorbereiden Tahini:

    1. Combineer in een kom de tahinipasta, het citroensap en de geperste knoflook.
    2. Voeg geleidelijk het water toe en roer tot je de gewenste sausconsistentie hebt bereikt. Sommige mensen hebben liever een dikkere saus, anderen meer vloeistof – het is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
    3. Als je extra smaak wilt toevoegen, kun je ook een theelepel olijfolie en een snufje roma komijn toevoegen.
    4. Breng de saus op smaak met zout en roer tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn.
    5. Als de saus te dik is, voeg dan wat meer water toe. Als hij te lopend is, voeg dan meer tahini toe.
    6. Bewaar de tahinisaus in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Roer goed door voor gebruik.

Tahinisaus is perfect voor salades, dipsauzen, marinades voor vlees of dipsauzen voor groenten. Je kunt het ook gebruiken als saus voor falafels of kebab. Eet smakelijk!

Meer tips en advies over gezond eten vind je hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ontvang elke week nieuwe recepten!