Hier is een recept voor shakshuka

Een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit eieren gekookt met tomaten, uien en kruiden. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht, vol van smaak en aromatisch.

Shakshuka

Ingrediënten:

    • 2 el olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 paprika, in blokjes gesneden
    • 4 grote tomaten, in blokjes gesneden
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel zout
    • Versgemalen peper naar smaak
    • 6 eieren
    • Verse peterselie voor garnering

Voorbereiden:

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze ongeveer 5 minuten tot hij zacht en lichtbruin is.
    2. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut tot het aromatisch is.
    3. Voeg de gehakte paprika’s toe en bak nog eens 5 minuten tot ze zacht zijn.
    4. Voeg de tomaten, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Kook het geheel ongeveer 10 minuten tot de tomaten zijn gebroken en de saus is ingedikt.
    5. Breek de eieren voorzichtig over het oppervlak van de tomaten en zorg dat er ruimte tussen de eieren blijft.
    6. Dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 8-10 minuten sudderen, tot het eiwit is gestold maar de dooiers nog een beetje vloeibaar zijn.
    7. Als de eieren klaar zijn, bestrooi ze dan met gehakte peterselie en serveer ze warm, bij voorkeur met brood om de heerlijke tomatensaus in te laten trekken.

Dit gerecht kan worden geserveerd als ontbijt, brunch of als licht diner. Shakshuka is heerlijk op zichzelf, maar smaakt ook heerlijk met brood, broodjes of pita. Je kunt ook je favoriete specerijen of groenten toevoegen om de smaak helemaal naar jouw smaak te maken. Eet smakelijk!

Meer tips en advies over gezond eten vind je hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ontvang elke week nieuwe recepten!