Gebakken Zoete Aardappelen met Pecannoten en Tahinisaus

Ontdek de unieke smaak van gebakken zoete aardappelen met knapperige pecannoten en aromatische tahinisaus!

Ons recept voor gebakken zoete aardappelen is de perfecte snack die niet alleen je smaakpapillen zal verwennen, maar ook je lichaam voorziet van waardevolle voedingsstoffen

Probeer vandaag nog ons eenvoudige recept en geniet van een gezonde en smakelijke maaltijd die zeker in de smaak zal vallen bij het hele gezin!

Ingrediënten:

    • 2 zoete aardappelen
    • een half kopje pecannoten
    • 30g feta kaas
    • een handvol rucola
    • zout en peper
    • het sap van een halve citroen
    • olie
    • 2 eetlepels tahinisaus
    • 1 eetlepel ahornsiroop
    • 1 eetlepel balsamico dressing

Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    2. Snijd de aardappelen doormidden.
    3. Kruid met zout, peper en citroensap.
    4. Besprenkel de aardappelen met olijfolie.
    5. Bak ongeveer 30 minuten, met de snijkant naar beneden.
    6. Bereid de tahinsaus voor:
    7. Meng tahin met balsamico dressing en ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper.
    8. Wanneer de aardappelen klaar zijn, prak het vruchtvlees met een vork en versier met gehakte noten, verkruimelde feta en rucola.
    9. Giet tot slot de saus eroverheen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ontvang elke week nieuwe recepten!