Asperges zijn groenten met een kenmerkend uiterlijk en een delicate smaak, die gewaardeerd worden om hun smaak en voedingswaarde. Ze bevatten veel vitaminen, mineralen en antioxidanten en ondersteunen de gezondheid van het spijsverterings- en immuunsysteem. Bovendien bevatten asperges weinig calorieën en hebben ze vochtafdrijvende eigenschappen, waardoor ze een ideale aanvulling zijn op een evenwichtig dieet.

Ingrediënten:
∗ 500 g asperges
∗ 1 middelgrote ui, gesnipperd
∗ 2 teentjes knoflook, fijngehakt
∗ 2 el boter of olijfolie
∗ 4 kopjes groenten- of gevogeltebouillon
∗ 1/2 kopje roomkaas
∗ Zout en peper naar smaak
∗ Optioneel: verse dille of peterselie voor garnering
Bereiden:
- Als je verse asperges gebruikt, breek dan de onderste verdikte uiteinden van de asperges af en schil de schil van het onderste deel van de stengel. Niet weggooien! Snijd de asperges vervolgens in stukken van ongeveer 5 cm lang.
- Verhit de boter of olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht en lichtbruin is.
- Breng in een aparte pan de bouillon van de schillen en aspergekoppen aan de kook.
- Giet de groentebouillon en aspergebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat ongeveer 15-20 minuten koken, tot de asperges zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer of keukenmixer de inhoud van de pan tot een gladde crème.
- Giet de crème fraîche bij de aspergecrème en mix opnieuw tot alle ingrediënten gecombineerd zijn. Breng de crème op smaak met zout en peper.
- Doe de crème over in kommen en garneer met verse dille of peterselie.
Je aspergecrème soep is nu klaar om te serveren! Je kunt het als een op zichzelf staand gerecht of als bijgerecht serveren. Eet smakelijk!
Kijk voor meer gezonde recepten!